Ta strona używa ciasteczek (COOKIES). Pozostając na niej, zgadzasz się na politykę Cookies [close]

Login Form

cookies

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

 

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
W ramach Serwisu www.strefasmakow.pl stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
Nazwa Cookie Rodzaj Cel zapisania
__utmz Trwałe Przechowuje informacje o tym, skąd trafił do nas użytkownik
__utma Trwałe Przechowuje informacje o ilości wyświetleń dla danego użytkownika
__utmb Trwałe Przechowują czas wizyty/przebywania na stronie
__utmc Sesyjne Przechowują czas wizyty/przebywania na stronie
W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Promocje

Happy hours od godziny 17:00
za dania ważone jedyne 1,99/100g
(do wyczerpania zapasów)



STUDENCI po godzinie 14:00
rabat 10% na dania i napoje (po okazaniu legitymacji)*
*nie dotyczy oferty happy hours

Menu

lunch menu 16 - 20.04.2018


PONIEDZIAŁEK  monday

       1.     SZCZAWIOWA  / sorrel soup

2.     KREM SELEROWY Z OLIWA TRUFLOWĄ / celery cream soup with truffle oil (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats

5.     PURÉE CHRZANOWE / horseradish flavored purée

6.     FRYTKI / pommes frites (VEG)

7.     WEDGES’Y / wedges (VEG)

8.     GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ I MOZZARELLĄ /grilled chicken fillet with red pepper and mozzarella cheese

9.     PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM / poultry meatballs with dill sauce

10.  SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM / pork loin with pepper sauce

11.  KACZKA ORIENTALNA / duck in oriental style

12.  LAZAGNA ZE SZPINAKIEM / lasagna with spinach (VEG)

13.  KOTLECIKI SOJOWE Z WARZYWAMI  / soy cutlets with vegetables

14.  MARCHEWKI PARYSKIE Z POMARAŃCZAMI / baby carrots with orange (VEG)

15.  PENNE W SOSIE ŚMIETANOWO-GRZYBOWYM / penne pasta with cream-mushroom sauce (VEG)

16.  GLAZUROWANE SKRZYDEŁKA W MANGO / glazed wings with mango

 

WTOREK tuesday

1.     OGÓRKOWA / sour cucumber soup

2.     KREM BROKUŁOWY Z PRAŻONYMI MIGDAŁAMI / broccoli cream soup with sunflower almond (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats

5.     ZIEMNIAKI W MUNDURKACH, PIECZONE NA MAŚLE /  potatoes roasted with butter

6.     FRYTKI / pommes frites (VEG)

7.     KULKI ZIEMNIACZANE / potato balls (VEG)

8.     PYZY Z MIĘSEM / dumplings with minced meat

9.     RATATOUILE / ratatouile (VEG)

10.  FILET Z INDYKA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM / tourkey fillet with peach mousse

11.  KARKÓWKA DUSZONA W ANANASIE I KAPUŚCIE / pork neck stewed in pineapple and cabbage

12.  ORIENTALNY KURCZAK W SEZAMIE Z MIODEM I PĘDAMI BAMBUSA / chicken in orienral style with honey and bamboo shoots

13.  KARMELIZOWANA PIETRUSZKA / carmelizes parsley (VEG)

14.  ANANAS W CIEŚCIE / pineapple in dough (VEG)

15.  WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

16.  WIEPRZOWINA HARRISA / harrisa pork

 

ŚRODA Wednesday

1.     BARSZCZ CZERWONY, ZABIELANY, Z ZIEMNIAKAMI / beetroot soup with sour cream and potatoes

2.     KREM MARCHWIOWY Z OSTRYM CURRY / carrot cream soup with spicy curry (VEG)

3.     RYŻ  / rice (VEG)

4.     KASZA / groats

5.     ZIEMNIAKI GOTOWANE / boiled potatoes

6.     FRYTKI / french fries

7.     KLUSKI ŚLĄSKIE / silesian duplings

8.     ROLADA Z KACZKI Z RODZYNKAMI / duck roulade with raisins

9.     SCHAB W SOSIE GRZYBOWYM / pork loin with mushroom sauce

10.  PALUSZKI DROBIOWE W SOSIE BROKUŁOWYM / chicken sticks with broccoli sauce

11.  TORTILLA Z OWOCAMI MORZA / tortilla with seafood (VEG)

12.  JABŁKA PIECZONE Z ROZMARYNEM I CYNAMONEM / roasted apples with rosemary and cinnamon (VEG)

13.  BRUKSELKA DUSZONA NA MAŚLE / brussels stewed in butter (VEG)

14.  POMIDORY FASZEROWANE KUSKUS I WARZYWAMI, W SOSIE POMIDOROWYM / tomatoes stuffed with couscous and vegetables in tomatosauce (VEG)

15.  BURACZKI ZASMAŻANE / fried beetroot (VEG)

16.  ROYAL Z WARZYWAMI / royal with vegetables

 

CZWARTEK thursday

1.     PAPRYKOWA Z SALAMI / red pepper soup with salami

2.     KREM KURKOWY Z BOCZNIAKAMI / chanterelle cream soup with oyster mushroms (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats

5.     PURÉE Z BATATÓW / sweet potato purée  (VEG)

6.     FRYTKI / french fries (VEG)

7.     GNOCCHI Z KAPARAMI W SOSIE MARINREA / gnocchi with capers and  marinera sauce

8.     UDKO Z KURCZAKA W PANIERCE CHLEBOWEJ / breaded chicken leg

9.     PIKANTNA WIEPRZOWINA W POMIDORACH / spicy pork meat with tatatoes

10.  KARCZEK GRILLOWANY W SOSIE  ROZMARYNOWYM / grilled pork neck with rosemarry sauce

11.  TILAPIA Z MUSEM Z DYNI / tilapia fish with pumpkin mousse

12.  NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU / pancakes in Mexican style

13.  ZIEMNIAKI NADZIEWANE SEREM I WARZYWAMI / potatoes stuffed with cheese and vegetables

14.  WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULĄ / chicken liver with onion

15.  MARCHEWKA Z GROSZKIEM / carrot with green peas (VEG)

16.  BABKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM / potato cake with bacon

17.  PANIEROWANA CEBULA / breaded onion

 

PIĄTEK friday

1.     JARZYNOWA Z KASZĄ MANNĄ / vegetable soup with semolina

2.     KREM KUKURYDZIANY / corn cream soup  (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats (VEG)

5.     PURÉE Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ / mashed potatoes with carmelized onion

6.     FRYTKI / french fries (VEG)

7.     KLUSKI KŁADZIONE Z NATKĄ  PIETRUSZKI / spoon made noodles with parsley

8.     PLACKI RYŻOWE Z PAPRYKĄ I SEREM / rice pancakes with red pepper and cheese (VEG)

9.     PLASTRY KURCZAKA W SOSIE  SEROWYM, Z GRILLOWANYMI POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI / chicken slices with cheese sauce and  grilled cherry tomatoes

10.  POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE ZIOŁOWO-ORZECHOWYM / pork loin with herb- nuts sauce

11.  KOTLETY MIELONE / meatballs

12.  WOŁOWINA PO SECZUAŃSKU / sechuan beef

13.  PIEROGI RUSKIE / pierogi with potatoes and white cheese (VEG)

14.  BAKŁAŻAN NADZIEWANY TUŃCZYKIEM,RYŻEM I MARCHEWKĄ, W SOSIE CYTRYNOWYM / eggplant stuffed with tuna, rice and carrot with lemon sauce (VEG)

15.  WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vehetables (VEG)

 

 * niektóre pozycję moga ulec zmianie 

 

More Articles...

  1. Menu (2)
  2. Lokal