Ta strona używa ciasteczek (COOKIES). Pozostając na niej, zgadzasz się na politykę Cookies [close]

Login Form

Menu

lunch menu 20.11 - 24.11.17...

 

PONIEDZIAŁEK / Monday

1.      ŻUREK / sour soup

2.      KREM POMIDOROWY/ tomato cream soup (VEG)

3.      RYŻ / rice (VEG)

4.      KASZA / groats (VEG)

5.      PIECZONE ZIEMNIAKI W BOCZKU / baked potato with bacon

6.      FRYTKI / french fries

7.      KNEDLE Z TRUSKAWKAMI  / potato noodles with strawberries

8.      PALUSZKI RYBNE / fish sticks (VEG)

9.      KLOPSIKI W WARZYWNYM SOSIE PROWANSALSKIM / meatballs with vegetable  provencal sauce

10.  KURCZAK W BOCZKU / chicken with bacon

11.  INDYK FASZEROWANY CHRZANEM I MORELAMI W SOSIE BESZAMELOWYM / turkey stuffed with horseradish and apricot with béchamel sauce

12.  WOŁOWINA W SOSIE MADEROWYM / beef  with Madeira sauce

13.  PAELA / paella

14.  KURCZAK W CIEŚCIE Z ORIENTALNYMI WARZYWAMI / chicken in dough with oriental vegetables

15.  KLUSKI NA PARZE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM / steamed dumpling with raspberry sauce

16.  KAPUSTA CZERWONA Z BOCZKIEM I KURKAMI / red cabbage with bacon and chanterelle

17.  BROKUŁY POD BESZAMELEM / broccoli bechamel sauce

WTOREK / Tuesday

1.        ZUPA GRZYBOWA Z KASZA GRYCZANĄ / mushroom soup with groats

2.        KREM Z ŻÓŁTEJ FASOLI Z ORZECHAMI ZIEMNYMI / yellow beans cream soup with peanuts

3.        RYŻ / rice (VEG)

4.        KASZA / groats (VEG)

5.        ZIEMNIAKI DUSZONE NA MAŚLE Z KOPERKIEM / stewed potatoes with butter and dill

6.        FRYTKI / french fries (VEG)

7.        KROKIETY ZIEMNIACZANE / potato croquettes

8.        ROLADA Z DORSZA Z CUKINIA I ZIOŁAMI /  cod roulade with zucchini and herbs

9.        GNOCCHI Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI / gnocchi with chicken and mushrooms

10.    PANIEROWANY FILET DROBIOWY W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH I ORZECHACH / breaded  chicken fillet with cornflakes and nuts

11.    COQ AU VIN / chicken with wine

12.    WĄTRÓBKA Z GĘSI W SOSIE CYMES / goose liver with cymes sauce

13.    GYROS WIEPRZOWY Z WARZYWAMI / pork gyros with vegetables

14.    RACUCHY Z JABŁKAMI / pancakes with apples 

15.    MARCHEW Z GROSZKIEM / carrot with green peas

16.    ROYAL Z WARZYWAMI / royal with vegetables

ŚRODA / Wednesday

1.      ZUPA WĘGIERSKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ / hungarian soup with sauer cabbage

2.      KREM Z DYNI / pumpkin cream soup

3.      RYŻ / rice (VEG)

4.      KASZA / groats (VEG)

5.      RöSTI / a kinde of potato pancakes

6.      FRYTKI / french fries

7.      GRILOWANY FILET DROBIOWY NA WARZYWACH / grilled poultry fillet with vegetables

8.      UDKO Z KACZKI COUFIT W SOSIE WIŚNIOWYM / confited duck leg with cherry sauce

9.      COXA DE FRANGO Z GRILOWANĄ MARCHEWKĄ I CUKINIĄ / Ccox de frango with grilled carrots and zucchini

10.  GNOCCHI W SOSIE GRZYBOWYM / gnocchi with mushroom sauce

11.  ŻEBERKA DUSZONE W MIODZIE / stewed ribs in honey

12.  MUSAKA / musaka

13.  SCHAB W PIECZARKACH I BOCZKU / pork loin with champignon  and bacon

14.  FALAFEL / falafel

15.  BURAKI W CZERWONYM WINIE Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ / beetroot with red wine and french mustard

16.  WIEPRZOWINA Z RYŻEM I WARZYWAMI NA OSTRO / pork with rice and vegetables spicy

CZWARTEK / Thursday

1.      ROSÓŁ TAJSKI / thai broth

2.      KREM Z BRUKSELKI Z CYTRYNĄ / brussel cream soup with lemon (VEG)

3.      RYŻ / rice (VEG)

4.      KASZA / groats (VEG)

5.      ZIEMNIAKI Z ROZMARYNEM / potatoes with rosemary (VEG)

6.      FRYTKI / french fries (VEG)

7.      MAKARON / pasta (VEG)

8.      SOS CARBONARA / carbonara sauce

9.      SOS NAPOLI / napoli sauce (VEG)

10.  PULPECIKI Z INDYKA W CURRY / turkey meatballs with curry

11.  SCHAB PANIEROWANY / breaded loin pork

12.  TORTILLA Z ŁOSOSIEM / tortilla with salmon (VEG)

13.  WIEPRZOWINA W 5 SMAKACH / five flavors pork 4

14.  COXINHAS – BRAZYLIJSKIE KOTLECIKI Z KURCZAKA / coxinhas –brasil chicken cutlets

15.  SYCYLIJSKI GULASZ RYBNY / sicilian fish stew (VEG)

16.  WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

17.  KARMELIZOWANA MARCHEWKA / carmelizes carrot (VEG)

PIĄTEK / Friday

1.      KRUPNIK / barley soup

2.      KREM Z SELERA NACIOWEGO I GRUSZKI / celery and pears cream soup

3.      RYŻ / rice (VEG)

4.      KASZA / groats (VEG)

5.      PURÉE ZIEMNIACZANO-MUSZTARDOWE / mustard  flavored mashed potatoes (VEG)

6.      FRYTKI / french fries (VEG)

7.      PLACKI ZIEMNIACZANE / potato pancakes (VEG)

8.      GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY / pork and beef stew

9.      RYBA PANIEROWANA / breaded fish (VEG)

10.  SZASZŁYKI DROBIOWE / chicken skewers

11.  PANIEROWANY SER / breaded cheese (VEG)

12.  GRATIN WARZYWNY Z SZYNKĄ / vegetable grattin with ham

13.  GNOCCHI Z WARZYWAMI I SEREM / gnocchi with vegetables and cheese (VEG)

14.  FASOLA SZPARAGOWA Z MASŁEM / string beans with butter (VEG)

15.  UDKO Z KURCZAKA ZAPIEKANE SEREM I SEZAMEM / baked chicken leg with cheese and sesame seeds

16.  KARKÓWKA W SOSIE CZOSNKOWYM / pork neck with garlic sauce



 

*NIEKTÓRE POZYCJĘ MOGA ULEC ZMIANIE