Ta strona używa ciasteczek (COOKIES). Pozostając na niej, zgadzasz się na politykę Cookies [close]

Login Form

Menu

LUNCH MENU

 

6.08.2018 - PONIEDZIAŁEK  monday

SZCZAWIOWA  / sorrel soup

KREM SELEROWY Z OLIWA TRUFLOWĄ / celery cream soup with truffle oil (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats

PURÉE CHRZANOWE / horseradish flavored purée

FRYTKI / pommes frites (VEG)

WEDGES’Y / wedges (VEG)

GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ I MOZZARELLĄ /grilled chicken fillet with red pepper and mozzarella cheese

PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM / poultry meatballs with dill sauce

SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM / pork loin with pepper sauce

KACZKA ORIENTALNA / duck in oriental style

LAZAGNA ZE SZPINAKIEM / lasagna with spinach (VEG)

KOTLECIKI SOJOWE Z WARZYWAMI  / soy cutlets with vegetables

MARCHEWKI PARYSKIE Z POMARAŃCZAMI / baby carrots with orange (VEG)

PENNE W SOSIE ŚMIETANOWO-GRZYBOWYM / penne pasta with cream-mushroom sauce (VEG)

GLAZUROWANE SKRZYDEŁKA W MANGO / glazed wings with mango

 

7.08.2018 - WTOREK tuesday

OGÓRKOWA / sour cucumber soup

KREM BROKUŁOWY Z PRAŻONYMI MIGDAŁAMI / broccoli cream soup with sunflower almond (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats

ZIEMNIAKI W MUNDURKACH, PIECZONE NA MAŚLE /  potatoes roasted with butter

FRYTKI / pommes frites (VEG)

KULKI ZIEMNIACZANE / potato balls (VEG)

PYZY Z MIĘSEM / dumplings with minced meat

RATATOUILE / ratatouile (VEG)

FILET Z INDYKA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM / tourkey fillet with peach mousse

KARKÓWKA DUSZONA W ANANASIE I KAPUŚCIE / pork neck stewed in pineapple and cabbage

ORIENTALNY KURCZAK W SEZAMIE Z MIODEM I PĘDAMI BAMBUSA / chicken in orienral style with honey and bamboo shoots

KARMELIZOWANA PIETRUSZKA / carmelizes parsley (VEG)

ANANAS W CIEŚCIE / pineapple in dough (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

WIEPRZOWINA HARRISA / harrisa pork

 

8.08.2018 - ŚRODA Wednesday

BARSZCZ CZERWONY, ZABIELANY, Z ZIEMNIAKAMI / beetroot soup with sour cream and potatoes

KREM MARCHWIOWY Z OSTRYM CURRY / carrot cream soup with spicy curry (VEG)

RYŻ  / rice (VEG)

KASZA / groats

ZIEMNIAKI GOTOWANE / boiled potatoes

FRYTKI / french fries

KLUSKI ŚLĄSKIE / silesian duplings

ROLADA Z KACZKI Z RODZYNKAMI / duck roulade with raisins

SCHAB W SOSIE GRZYBOWYM / pork loin with mushroom sauce

PALUSZKI DROBIOWE W SOSIE BROKUŁOWYM / chicken sticks with broccoli sauce

TORTILLA Z OWOCAMI MORZA / tortilla with seafood (VEG)

JABŁKA PIECZONE Z ROZMARYNEM I CYNAMONEM / roasted apples with rosemary and cinnamon (VEG)

BRUKSELKA DUSZONA NA MAŚLE / brussels stewed in butter (VEG)

POMIDORY FASZEROWANE KUSKUS I WARZYWAMI, W SOSIE POMIDOROWYM / tomatoes stuffed with couscous and vegetables in tomatosauce (VEG)

BURACZKI ZASMAŻANE / fried beetroot (VEG)

ROYAL Z WARZYWAMI / royal with vegetables

 

9.08.2018 - CZWARTEK thursday

PAPRYKOWA Z SALAMI / red pepper soup with salami

KREM KURKOWY Z BOCZNIAKAMI / chanterelle cream soup with oyster mushroms (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats

PURÉE Z BATATÓW / sweet potato purée  (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

GNOCCHI Z KAPARAMI W SOSIE MARINREA / gnocchi with capers and  marinera sauce

UDKO Z KURCZAKA W PANIERCE CHLEBOWEJ / breaded chicken leg

PIKANTNA WIEPRZOWINA W POMIDORACH / spicy pork meat with tatatoes

KARCZEK GRILLOWANY W SOSIE  ROZMARYNOWYM / grilled pork neck with rosemarry sauce

TILAPIA Z MUSEM Z DYNI / tilapia fish with pumpkin mousse

NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU / pancakes in Mexican style

ZIEMNIAKI NADZIEWANE SEREM I WARZYWAMI / potatoes stuffed with cheese and vegetables

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULĄ / chicken liver with onion

MARCHEWKA Z GROSZKIEM / carrot with green peas (VEG)

BABKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM / potato cake with bacon

PANIEROWANA CEBULA / breaded onion

 

10.08.2018 - PIĄTEK friday

JARZYNOWA Z KASZĄ MANNĄ / vegetable soup with semolina

KREM KUKURYDZIANY / corn cream soup  (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ / mashed potatoes with carmelized onion

FRYTKI / french fries (VEG)

KLUSKI KŁADZIONE Z NATKĄ  PIETRUSZKI / spoon made noodles with parsley

PLACKI RYŻOWE Z PAPRYKĄ I SEREM / rice pancakes with red pepper and cheese (VEG)

PLASTRY KURCZAKA W SOSIE  SEROWYM, Z GRILLOWANYMI POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI / chicken slices with cheese sauce and  grilled cherry tomatoes

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE ZIOŁOWO-ORZECHOWYM / pork loin with herb- nuts sauce

KOTLETY MIELONE / meatballs

WOŁOWINA PO SECZUAŃSKU / sechuan beef

PIEROGI RUSKIE / pierogi with potatoes and white cheese (VEG)

BAKŁAŻAN NADZIEWANY TUŃCZYKIEM,RYŻEM I MARCHEWKĄ, W SOSIE CYTRYNOWYM / eggplant stuffed with tuna, rice and carrot with lemon sauce (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vehetables (VEG)

 

13.08.2018 - PONIEDZIAŁEK Monday

POMIDOROWO-PAPRYKOWA Z MAKARONEM tomato - pepper soup

KREM Z PIECZONYCH WARZYW Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM roasted vegetables cream soup with roasted sunflower seeds (VEG)

RYŻ rice (VEG)

KASZA groats(VEG)

ZIEMNIAKI GOTOWANE boiled potatoes(VEG)

FRYTKI french fries(VEG)

SZYSZKI ZIEMNIACZANE potato cones(VEG)

MIRUNA Z SOSEM GRECKIM hoki fish with greek sauce

KURCZAK W SOSIE PIECZARKOWYM chicken with champignon sauce

KURCZAK TANDORI Z KOLENDRĄ tandori chicken with coriander

PIECZEŃ WIEPRZOWA Z KONFITURĄ BORÓWKOWĄ roast pork with blueberry jam

GULASZ WOŁOWY beef stew

BROKUŁY POD BESZAMELEM broccoli with bechamel sauce(VEG)

MAKARON SOBA Z WARZYWAMI I TOFU sobą pasta with vegetables and tofu cheese(VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE steamed vegetables(VEG)

POLIKI WIEPRZOWE Z WARZYWAMI pork cheeks with vegetables

 

14.08.2018 - WTOREK Tuesday

ROSÓŁ broth

KREM SZPINAKOWY Z SEREM PLEŚNIOWYM spinach cream soup with blue cheese(VEG)

RYŻ rice (VEG)

KASZA groats (VEG)

PURÉE MARCHEWKOWO-ZIEMNIACZANE patato - carrot purée(VEG)

FRYTKI french fries(VEG)

TALARKI potato slices(VEG)

KAWAŁKI KURCZAKA Z GNIOCCHI I GRILLOWANYMI WARZYWAMI chicken with gnocchi and grilled vegetables

GRILLOWANA KARKÓWKA grilled pork neck

UDKO Z KURCZAKA chicken leg

TORTILLA DROBIOWA chciken tortilla

PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY breaded pork chop

KNEDLE Z TRUSKAWKAMI potto noodles with strawberry(VEG)

GOTOWANE KOLBY KUKURYDZY boiled corncob(VEG)

PAPRYKA FASZEROWANA WARZYWAMI I SEREM FETA red pepper stuffed with vegetables and feta cheese(VEG)

RYBA Z WARZYWAMI fish with vegetables (VEG)

 

15.08.2018 - ŚRODA Wednesday

NIECZYNNE closed

 

16.08.2018 - CZWARTEK Thursday

CEBULOWA onion soup

KREM POMIDOROWO-MALINOWY Z CHILI tomato and raspberry cream soup with chilli(VEG)

RYŻ rice (VEG)

KASZA groats (VEG)

ZIEMNIAKI PIECZONE Z PAPRYKĄ SŁODKĄ roasted potatoes with sweet pepper

FRYTKI french fries(VEG)

WEDGES’Y wedges(VEG)

RYBA W PAPILOTACH Z WARZYWAMI fish with vegetables in curl-paper

KURCZAK ADOBO adobo chicken

BAKŁAŻAN NADZIEWANY WOŁOWINĄ I BAMBUSEM eggplant stuffed with beef and bamboo

MAKARON W SOSIE BROKUŁOWYM pasta with broccoli sauce

MINI KEBAB mini kebab

ROLADKI ZE SCHABU Z BOCZKIEM I OGÓRKIEM pork meat roll with bacon and cucumber

ORIENTALNA GOLONKA W SOSIE GRZYBOWYM NA OSTRO oriental knuckle with mushroom sauce spicy

SOCZEWICA Z CUKINIĄ PIECZARKAMI I POMIDOREM lentil with zuchini, champignons ana tomato(VEG)

KURCZAK PO HISZPAŃSKU chicken in Spanish style

 

17.08.2018 - PIĄTEK Friday

KOKOSOWA Z KURCZAKIEM coconut soup with chicken

KREM Z CUKINII Z CIECIERZYCĄ zuchini cream siup with chickpeas(VEG)

RYŻ rice (VEG)

KASZA groats(VEG)

ZIEMNIAKI DUSZONE NA MAŚLE Z KOPERKIEM patatoes stewed with butter and dill

FRYTKI french fries(VEG)

KLUSKI NA PARZE steamed dumplings(VEG)

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI pierogi with cabbage and mushrooms(VEG)

FILET Z KURCZAKA NADZIEWANY PESTO ZIOŁOWYM I SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ, Z SOSEM POMIDOROWYM chicken filet stuffed with pesto and ripened ham, with toamato sauce

PANIEROWANE KOTLETY RYBNO-ZIEMNIACZANE breaded fish and potatoe cutlets

WOŁOWY GULASZ ŻARKOJE beew stew „żarkoje”

PULPETY DROBIOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-PIETRUSZKOWYM chicken meatballs in a creamy and parsley sauce

KURCZAK PO TAJSKU Z ORZECHAMI NERKOWCA thai chcken with cashew nuts

PIECZONY SCHAB Z SOSEM SOMBRERO roast pork with sombrego sauce

QUICHE Z MARCHEWKĄ, POMARAŃCZĄ I SOCZEWICĄ quiche with carrot, orange and lentil(VEG)

KAPUSTA NA SŁODKO Z KOPREM I SKWARKAMI sweet cabbage with dill and pork scratchings

 

20.08.2018 - PONIEDZIAŁEK  Monday

POMIDOROWA Z MAKARONEM / tomato soup

KREM GRZYBOWY /  mushroom cream soup (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM I OKRASĄ / patatoes with dill and bacon

FRYTKI / french fries (VEG)

SZYSZKI ZIEMNIACZANE / potato cones (VEG)

GYROS DROBIOWY / chicken gyros

UDKO Z KURCZAKA W JABŁKACH I RODZYNKACH / chicken leg with apples and raisins

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE KURKOWYM  / pork loin with chanterelle sauce

KOTLET Z INDYKA W WIÓRKACH KOKOSOWYCH / turkey  cutlet  with coconut shrims

KURCZAK PO CHIŃSKU Z MIGDAŁAMI  /  chicken in Chinese style with almonds

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA / potato casserole

PANIEROWANY KOTLET  WARZYWNY/ breaded vegetable cutlet (VEG)

SZPINAK Z POREM W SOSIE SEROWYM / spinach leeks with cheese sauce (VEG)

FASOLKA Z ZASMAŻKA / beans with roux (VEG)

KARMAZY Z WARZYWAMI W SOSIE CZOSNKOWYM / redfish with vegetables in garlic sauce

21.08.2018 - WTOREK Tuesday

SOLIJANKA / solijanka

KREM POROWY Z ORZECHAMI / leek cream soup with nuts (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE MUSZTARDOWE Z MIODEM / mustard-honey flavoured mashed potatoes (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

GOFRY ZIEMNIACZANE / potato waffeles (VEG)

FILET DROBIOWY Z MUSEM WARZYWNYM / chicken filet with vegetable mousse

ŻEBERKA BBQ / ribs BBQ

POTRAWKA Z KACZKI Z JABŁKAMI I POMARAŃCZĄ  / duck ragout with apples and oranges

KURCZAK Z BANANAMI, LIMONKĄ I KAPUSTĄ / chicken with banana, lemon and cabbage

RYBA W PANIERCE ZIOŁOWEJ / fish with herbal breadcrumbs

BOGRACZ / Hungarian goulash

KALAFIOR Z MASŁEM I KOPERKIEM / cauliflower with butter and dill (VEG)

CUKINIA FASZEROWANA MAKARONEM I PAPRYKĄ  / zucchini stuffed with pasta and pepper (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

KURCZAK Z ZIELONYMI WARZYWAMI / chicken with green vegetables

 

22.08.2018 - ŚRODA Wednesday

FLACZKI Z KALMARÓW / squid „tripe „ (VEG)

KREM WARZYWNY Z BOCZKIEM / vegetable cream soup with bacon

RYŻ / rice

KASZA / groats (VEG)

ZIEMNIAKI ZAPIEKANE SEREM / baked  potatoes with cheese (VEG)

FRYTKI / french fries

KLUSKI ŚLĄSKIE / silesian noodles (VEG)

ZAPIEKANKA WARZYWNA Z SEREM FETA / vegetable casserole with feta cheese (VEG)

PALUSZKI DROBIOWE W POMIDORACH, ZAPIEKANE SEREM / chicken sticks with tomatoes and cheese

SCHAB W ZIOŁOWO- SEROWEJ PANIERCE / pork loin with herb-chees breadcrumbs

KOTLETY SOJOWE Z SOCZEWICĄ I MOZARELLĄ / soy cutlet with lentil and mozzarella

KARMELIZOWANY BOCZEK Z ARBUZEM, KOPREM WŁOSKIM I KIEŁKAMI / carmelized bacon with watermelon, fennel and dill

KURCZAK W PREPAROWANYM RYŻU /  chicken with puffed rice

PLACUSZKI Z KAPUSTY KWASZONEJ I WARZYW / sour cabbage-vegetable pancakes (VEG)

PANIEROWANY FILET DROBIOWY Z ANANASEM / breaded poultry fillet  with pineapple

MARCHEW Z GROSZKIEM / carrot with green peas (VEG)

ŁOSOŚ W CIEŚCIE Z SZPINAKIEM / salmon in pastry with spinach

 

23.08.2018 - CZWARTEK Thursday

ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I JAJKIEM / sour soup with white sausage and egg

KREM PIECZARKOWY Z POREM / mushroom cream soup with leek (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE ZIEMNIACZANO-MARCHEWKOWE / potato-carrot puree(VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

KULKI ZIEMNIACZANE /potato balls (VEG)

SZASZŁYKI WARZYWNE / vegetables shashlik (VEG)

PAŁECZKI Z KURCZAKA W  SOSIE MYŚLIWSKIM / chicken sticks with hunter sauce

POLICZKI WOŁOWE DUSZONE W WINIE / beef cheeks stewed in wine

INDYK  Z WARZYWAMI W SOSIE TARIAKI / turkey with vegetables in teriyaki sauce

FILET Z GĘSI W GREJFRUTACH I WARZYWACH ORIENTALNYCH / goose fillet with grapefruit and oriental vegetables

BAKŁAŻAN NADZIEWANY KUSKUS, KOZIM SEREM I PAPRYKĄ / eggplant stuffed with couscous, goat cheese and red peppers (VEG)

MAKARON Z SOSEM NAPOLI, FETĄ I SZPINAKIEM / pasta with napoli sauce, feta cheese and spinach (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

FILET DROBIOWY FASZEROWANY POMIDORAMI I BEKONEM / chicken fillet stuffed with tomato and bacon

 

25.08.2018 - PIĄTEK Friday

PIKANTNA ZUPA Z CIECIERZYCY I INDYKA / chickpeas and turkey spicy soup

KREM CEBULOWY Z SEREM PLEŚNIOWYM / onion cream soup with blue cheese (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE BURACZANE / beetroot purée (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

PLACKI ZIEMNIACZANE / potato pancakes (VEG)

RYBA / fish (VEG)

POTRAWKA Z PIERSI KURCZAKA Z KURKAMI I ZIELONYM GROSZKIEM / chicken brest with chanterelles and green peas

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU / beef bourguignon

SCHAB PO AMERYKAŃSKU Z BOCZKIEM I POMIDORAMI / pork loin in American style with bacon and tomatoes

WĄTRÓBKA WIEPRZOWA Z KARMELIZOWANĄ MALINOWĄ CEBULĄ / pork liver with caramelized red onion

PANIEROWANE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA / breaded chicken wings

KROKIETY Z KAPUSTĄ / croquettes with cabbage

MARCHEWKA DUSZONA W MAŚLE CZOSNKOWYM / carrot stewed with garlic butter (VEG)

MAKARON Z ŁOSOSIEM I POMIDORAMI / pasta with salmon and totmato

 

27.08.2018 - PONIEDZIAŁEK / Monday

ŻUREK / sour soup

KREM POMIDOROWY/ tomato cream soup (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PIECZONE ZIEMNIAKI W BOCZKU / baked potato with bacon

FRYTKI / french fries

KNEDLE Z TRUSKAWKAMI  / potato noodles with strawberries

PALUSZKI RYBNE / fish sticks (VEG)

KLOPSIKI W WARZYWNYM SOSIE PROWANSALSKIM / meatballs with vegetable  provencal sauce

KURCZAK W BOCZKU / chicken with bacon

INDYK FASZEROWANY CHRZANEM I MORELAMI W SOSIE BESZAMELOWYM / turkey stuffed with horseradish and apricot with béchamel sauce

WOŁOWINA W SOSIE MADEROWYM / beef  with Madeira sauce

PAELA / paella

KURCZAK W CIEŚCIE Z ORIENTALNYMI WARZYWAMI / chicken in dough with oriental vegetables

KLUSKI NA PARZE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM / steamed dumpling with raspberry sauce

KAPUSTA CZERWONA Z BOCZKIEM I KURKAMI / red cabbage with bacon and chanterelle

BROKUŁY POD BESZAMELEM / broccoli bechamel sauce

 

28.08.2018 - WTOREK / Tuesday

ZUPA GRZYBOWA Z KASZA GRYCZANĄ / mushroom soup with groats

KREM Z ŻÓŁTEJ FASOLI Z ORZECHAMI ZIEMNYMI / yellow beans cream soup with peanuts

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

ZIEMNIAKI DUSZONE NA MAŚLE Z KOPERKIEM / stewed potatoes with butter and dill

FRYTKI / french fries (VEG)

KROKIETY ZIEMNIACZANE / potato croquettes

ROLADA Z DORSZA Z CUKINIA I ZIOŁAMI /  cod roulade with zucchini and herbs

GNOCCHI Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI / gnocchi with chicken and mushrooms

PANIEROWANY FILET DROBIOWY W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH I ORZECHACH / breaded  chicken fillet with cornflakes and nuts

COQ AU VIN / chicken with wine

WĄTRÓBKA Z GĘSI W SOSIE CYMES / goose liver with cymes sauce

GYROS WIEPRZOWY Z WARZYWAMI / pork gyros with vegetables

RACUCHY Z JABŁKAMI / pancakes with apples

MARCHEW Z GROSZKIEM / carrot with green peas

ROYAL Z WARZYWAMI / royal with vegetables

 

29.08.2018 - ŚRODA / Wednesday

ZUPA WĘGIERSKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ / hungarian soup with sauer cabbage

KREM Z DYNI / pumpkin cream soup

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

RöSTI / a kinde of potato pancakes

FRYTKI / french fries

GRILOWANY FILET DROBIOWY NA WARZYWACH / grilled poultry fillet with vegetables

UDKO Z KACZKI COUFIT W SOSIE WIŚNIOWYM / confited duck leg with cherry sauce

COXA DE FRANGO Z GRILOWANĄ MARCHEWKĄ I CUKINIĄ / Ccox de frango with grilled carrots and zucchini

GNOCCHI W SOSIE GRZYBOWYM / gnocchi with mushroom sauce

ŻEBERKA DUSZONE W MIODZIE / stewed ribs in honey

MUSAKA / musaka

SCHAB W PIECZARKACH I BOCZKU / pork loin with champignon  and bacon

FALAFEL / falafel

BURAKI W CZERWONYM WINIE Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ / beetroot with red wine and french mustard

WIEPRZOWINA Z RYŻEM I WARZYWAMI NA OSTRO / pork with rice and vegetables spicy

 

30.08.2018 - CZWARTEK / Thursday

ROSÓŁ TAJSKI / thai broth

KREM Z BRUKSELKI Z CYTRYNĄ / brussel cream soup with lemon (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

ZIEMNIAKI Z ROZMARYNEM / potatoes with rosemary (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

MAKARON / pasta (VEG)

SOS CARBONARA / carbonara sauce

SOS NAPOLI / napoli sauce (VEG)

PULPECIKI Z INDYKA W CURRY / turkey meatballs with curry

SCHAB PANIEROWANY / breaded loin pork

TORTILLA Z ŁOSOSIEM / tortilla with salmon (VEG)

WIEPRZOWINA W 5 SMAKACH / five flavors pork 4

COXINHAS – BRAZYLIJSKIE KOTLECIKI Z KURCZAKA / coxinhas –brasil chicken cutlets

SYCYLIJSKI GULASZ RYBNY / sicilian fish stew (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

KARMELIZOWANA MARCHEWKA / carmelizes carrot (VEG)

 

31.08.2018 - PIĄTEK / Friday

KRUPNIK / barley soup

KREM Z SELERA NACIOWEGO I GRUSZKI / celery and pears cream soup

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE ZIEMNIACZANO-MUSZTARDOWE / mustard  flavored mashed potatoes (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

PLACKI ZIEMNIACZANE / potato pancakes (VEG)

GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY / pork and beef stew

RYBA PANIEROWANA / breaded fish (VEG)

SZASZŁYKI DROBIOWE / chicken skewers

PANIEROWANY SER / breaded cheese (VEG)

GRATIN WARZYWNY Z SZYNKĄ / vegetable grattin with ham

GNOCCHI Z WARZYWAMI I SEREM / gnocchi with vegetables and cheese (VEG)

FASOLA SZPARAGOWA Z MASŁEM / string beans with butter (VEG)

UDKO Z KURCZAKA ZAPIEKANE SEREM I SEZAMEM / baked chicken leg with cheese and sesame seeds

KARKÓWKA W SOSIE CZOSNKOWYM / pork neck with garlic sauce