Ta strona używa ciasteczek (COOKIES). Pozostając na niej, zgadzasz się na politykę Cookies [close]

Login Form

Menu

lunch menu 16 - 20.04.2018


PONIEDZIAŁEK  monday

       1.     SZCZAWIOWA  / sorrel soup

2.     KREM SELEROWY Z OLIWA TRUFLOWĄ / celery cream soup with truffle oil (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats

5.     PURÉE CHRZANOWE / horseradish flavored purée

6.     FRYTKI / pommes frites (VEG)

7.     WEDGES’Y / wedges (VEG)

8.     GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ I MOZZARELLĄ /grilled chicken fillet with red pepper and mozzarella cheese

9.     PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM / poultry meatballs with dill sauce

10.  SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM / pork loin with pepper sauce

11.  KACZKA ORIENTALNA / duck in oriental style

12.  LAZAGNA ZE SZPINAKIEM / lasagna with spinach (VEG)

13.  KOTLECIKI SOJOWE Z WARZYWAMI  / soy cutlets with vegetables

14.  MARCHEWKI PARYSKIE Z POMARAŃCZAMI / baby carrots with orange (VEG)

15.  PENNE W SOSIE ŚMIETANOWO-GRZYBOWYM / penne pasta with cream-mushroom sauce (VEG)

16.  GLAZUROWANE SKRZYDEŁKA W MANGO / glazed wings with mango

 

WTOREK tuesday

1.     OGÓRKOWA / sour cucumber soup

2.     KREM BROKUŁOWY Z PRAŻONYMI MIGDAŁAMI / broccoli cream soup with sunflower almond (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats

5.     ZIEMNIAKI W MUNDURKACH, PIECZONE NA MAŚLE /  potatoes roasted with butter

6.     FRYTKI / pommes frites (VEG)

7.     KULKI ZIEMNIACZANE / potato balls (VEG)

8.     PYZY Z MIĘSEM / dumplings with minced meat

9.     RATATOUILE / ratatouile (VEG)

10.  FILET Z INDYKA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM / tourkey fillet with peach mousse

11.  KARKÓWKA DUSZONA W ANANASIE I KAPUŚCIE / pork neck stewed in pineapple and cabbage

12.  ORIENTALNY KURCZAK W SEZAMIE Z MIODEM I PĘDAMI BAMBUSA / chicken in orienral style with honey and bamboo shoots

13.  KARMELIZOWANA PIETRUSZKA / carmelizes parsley (VEG)

14.  ANANAS W CIEŚCIE / pineapple in dough (VEG)

15.  WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

16.  WIEPRZOWINA HARRISA / harrisa pork

 

ŚRODA Wednesday

1.     BARSZCZ CZERWONY, ZABIELANY, Z ZIEMNIAKAMI / beetroot soup with sour cream and potatoes

2.     KREM MARCHWIOWY Z OSTRYM CURRY / carrot cream soup with spicy curry (VEG)

3.     RYŻ  / rice (VEG)

4.     KASZA / groats

5.     ZIEMNIAKI GOTOWANE / boiled potatoes

6.     FRYTKI / french fries

7.     KLUSKI ŚLĄSKIE / silesian duplings

8.     ROLADA Z KACZKI Z RODZYNKAMI / duck roulade with raisins

9.     SCHAB W SOSIE GRZYBOWYM / pork loin with mushroom sauce

10.  PALUSZKI DROBIOWE W SOSIE BROKUŁOWYM / chicken sticks with broccoli sauce

11.  TORTILLA Z OWOCAMI MORZA / tortilla with seafood (VEG)

12.  JABŁKA PIECZONE Z ROZMARYNEM I CYNAMONEM / roasted apples with rosemary and cinnamon (VEG)

13.  BRUKSELKA DUSZONA NA MAŚLE / brussels stewed in butter (VEG)

14.  POMIDORY FASZEROWANE KUSKUS I WARZYWAMI, W SOSIE POMIDOROWYM / tomatoes stuffed with couscous and vegetables in tomatosauce (VEG)

15.  BURACZKI ZASMAŻANE / fried beetroot (VEG)

16.  ROYAL Z WARZYWAMI / royal with vegetables

 

CZWARTEK thursday

1.     PAPRYKOWA Z SALAMI / red pepper soup with salami

2.     KREM KURKOWY Z BOCZNIAKAMI / chanterelle cream soup with oyster mushroms (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats

5.     PURÉE Z BATATÓW / sweet potato purée  (VEG)

6.     FRYTKI / french fries (VEG)

7.     GNOCCHI Z KAPARAMI W SOSIE MARINREA / gnocchi with capers and  marinera sauce

8.     UDKO Z KURCZAKA W PANIERCE CHLEBOWEJ / breaded chicken leg

9.     PIKANTNA WIEPRZOWINA W POMIDORACH / spicy pork meat with tatatoes

10.  KARCZEK GRILLOWANY W SOSIE  ROZMARYNOWYM / grilled pork neck with rosemarry sauce

11.  TILAPIA Z MUSEM Z DYNI / tilapia fish with pumpkin mousse

12.  NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU / pancakes in Mexican style

13.  ZIEMNIAKI NADZIEWANE SEREM I WARZYWAMI / potatoes stuffed with cheese and vegetables

14.  WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULĄ / chicken liver with onion

15.  MARCHEWKA Z GROSZKIEM / carrot with green peas (VEG)

16.  BABKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM / potato cake with bacon

17.  PANIEROWANA CEBULA / breaded onion

 

PIĄTEK friday

1.     JARZYNOWA Z KASZĄ MANNĄ / vegetable soup with semolina

2.     KREM KUKURYDZIANY / corn cream soup  (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats (VEG)

5.     PURÉE Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ / mashed potatoes with carmelized onion

6.     FRYTKI / french fries (VEG)

7.     KLUSKI KŁADZIONE Z NATKĄ  PIETRUSZKI / spoon made noodles with parsley

8.     PLACKI RYŻOWE Z PAPRYKĄ I SEREM / rice pancakes with red pepper and cheese (VEG)

9.     PLASTRY KURCZAKA W SOSIE  SEROWYM, Z GRILLOWANYMI POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI / chicken slices with cheese sauce and  grilled cherry tomatoes

10.  POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE ZIOŁOWO-ORZECHOWYM / pork loin with herb- nuts sauce

11.  KOTLETY MIELONE / meatballs

12.  WOŁOWINA PO SECZUAŃSKU / sechuan beef

13.  PIEROGI RUSKIE / pierogi with potatoes and white cheese (VEG)

14.  BAKŁAŻAN NADZIEWANY TUŃCZYKIEM,RYŻEM I MARCHEWKĄ, W SOSIE CYTRYNOWYM / eggplant stuffed with tuna, rice and carrot with lemon sauce (VEG)

15.  WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vehetables (VEG)

 

 * niektóre pozycję moga ulec zmianie