Ta strona używa ciasteczek (COOKIES). Pozostając na niej, zgadzasz się na politykę Cookies [close]

Login Form

Menu

lunch menu 14 - 18.05.2018


PONIEDZIAŁEK / Monday

1.     ŻUREK / sour soup

2.     KREM POMIDOROWY/ tomato cream soup (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats (VEG)

5.     PIECZONE ZIEMNIAKI W BOCZKU / baked potato with bacon

6.     FRYTKI / french fries

7.     KNEDLE Z TRUSKAWKAMI  / potato noodles with strawberries

8.     PALUSZKI RYBNE / fish sticks (VEG)

9.     KLOPSIKI W WARZYWNYM SOSIE PROWANSALSKIM / meatballs with vegetable  provencal sauce

10.  KURCZAK W BOCZKU / chicken with bacon

11.  INDYK FASZEROWANY CHRZANEM I MORELAMI W SOSIE BESZAMELOWYM / turkey stuffed with horseradish and apricot with béchamel sauce

12.  WOŁOWINA W SOSIE MADEROWYM / beef  with Madeira sauce

13.  PAELA / paella

14.  KURCZAK W CIEŚCIE Z ORIENTALNYMI WARZYWAMI / chicken in dough with oriental vegetables

15.  KLUSKI NA PARZE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM / steamed dumpling with raspberry sauce

16.  KAPUSTA CZERWONA Z BOCZKIEM I KURKAMI / red cabbage with bacon and chanterelle

17.  BROKUŁY POD BESZAMELEM / broccoli bechamel sauce

WTOREK / Tuesday

1.     ZUPA GRZYBOWA Z KASZA GRYCZANĄ / mushroom soup with groats

2.     KREM Z ŻÓŁTEJ FASOLI Z ORZECHAMI ZIEMNYMI / yellow beans cream soup with peanuts

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats (VEG)

5.     ZIEMNIAKI DUSZONE NA MAŚLE Z KOPERKIEM / stewed potatoes with butter and dill

6.     FRYTKI / french fries (VEG)

7.     KROKIETY ZIEMNIACZANE / potato croquettes

8.     ROLADA Z DORSZA Z CUKINIA I ZIOŁAMI /  cod roulade with zucchini and herbs

9.     GNOCCHI Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI / gnocchi with chicken and mushrooms

10.  PANIEROWANY FILET DROBIOWY W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH I ORZECHACH / breaded  chicken fillet with cornflakes and nuts

11.  COQ AU VIN / chicken with wine

12.  WĄTRÓBKA Z GĘSI W SOSIE CYMES / goose liver with cymes sauce

13.  GYROS WIEPRZOWY Z WARZYWAMI / pork gyros with vegetables

14.  RACUCHY Z JABŁKAMI / pancakes with apples      

15.  MARCHEW Z GROSZKIEM / carrot with green peas

16.  ROYAL Z WARZYWAMI / royal with vegetables 

ŚRODA / Wednesday

1.     ZUPA WĘGIERSKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ / hungarian soup with sauer cabbage

2.     KREM Z DYNI / pumpkin cream soup

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats (VEG)

5.     RöSTI / a kinde of potato pancakes

6.     FRYTKI / french fries

7.     GRILOWANY FILET DROBIOWY NA WARZYWACH / grilled poultry fillet with vegetables

8.     UDKO Z KACZKI COUFIT W SOSIE WIŚNIOWYM / confited duck leg with cherry sauce

9.     COXA DE FRANGO Z GRILOWANĄ MARCHEWKĄ I CUKINIĄ / Ccox de frango with grilled carrots and zucchini

10.  GNOCCHI W SOSIE GRZYBOWYM / gnocchi with mushroom sauce

11.  ŻEBERKA DUSZONE W MIODZIE / stewed ribs in honey

12.  MUSAKA / musaka

13.  SCHAB W PIECZARKACH I BOCZKU / pork loin with champignon  and bacon

14.  FALAFEL / falafel

15.  BURAKI W CZERWONYM WINIE Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ / beetroot with red wine and french mustard

16.  WIEPRZOWINA Z RYŻEM I WARZYWAMI NA OSTRO / pork with rice and vegetables spicy

CZWARTEK / Thursday

1.     ROSÓŁ TAJSKI / thai broth

2.     KREM Z BRUKSELKI Z CYTRYNĄ / brussel cream soup with lemon (VEG)

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats (VEG)

5.     ZIEMNIAKI Z ROZMARYNEM / potatoes with rosemary (VEG)

6.     FRYTKI / french fries (VEG)

7.     MAKARON / pasta (VEG)

8.     SOS CARBONARA / carbonara sauce

9.     SOS NAPOLI / napoli sauce (VEG)

10.  PULPECIKI Z INDYKA W CURRY / turkey meatballs with curry

11.  SCHAB PANIEROWANY / breaded loin pork

12.  TORTILLA Z ŁOSOSIEM / tortilla with salmon (VEG)

13.  WIEPRZOWINA W 5 SMAKACH / five flavors pork 4

14.  COXINHAS – BRAZYLIJSKIE KOTLECIKI Z KURCZAKA / coxinhas –brasil chicken cutlets

15.  SYCYLIJSKI GULASZ RYBNY / sicilian fish stew (VEG)

16.  WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

17.  KARMELIZOWANA MARCHEWKA / carmelizes carrot (VEG)

PIĄTEK / Friday

1.     KRUPNIK / barley soup

2.     KREM Z SELERA NACIOWEGO I GRUSZKI / celery and pears cream soup

3.     RYŻ / rice (VEG)

4.     KASZA / groats (VEG)

5.     PURÉE ZIEMNIACZANO-MUSZTARDOWE / mustard  flavored mashed potatoes (VEG)

6.     FRYTKI / french fries (VEG)

7.     PLACKI ZIEMNIACZANE / potato pancakes (VEG)

8.     GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY / pork and beef stew

9.     RYBA PANIEROWANA / breaded fish (VEG)

10.  SZASZŁYKI DROBIOWE / chicken skewers

11.  PANIEROWANY SER / breaded cheese (VEG)

12.  GRATIN WARZYWNY Z SZYNKĄ / vegetable grattin with ham

13.  GNOCCHI Z WARZYWAMI I SEREM / gnocchi with vegetables and cheese (VEG)

14.  FASOLA SZPARAGOWA Z MASŁEM / string beans with butter (VEG)

15.  UDKO Z KURCZAKA ZAPIEKANE SEREM I SEZAMEM / baked chicken leg with cheese and sesame seeds

16.  KARKÓWKA W SOSIE CZOSNKOWYM / pork neck with garlic sauce


 

 * niektóre pozycję moga ulec zmianie