Ta strona używa ciasteczek (COOKIES). Pozostając na niej, zgadzasz się na politykę Cookies [close]

Login Form

cookies

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

 

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
W ramach Serwisu www.strefasmakow.pl stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
Nazwa Cookie Rodzaj Cel zapisania
__utmz Trwałe Przechowuje informacje o tym, skąd trafił do nas użytkownik
__utma Trwałe Przechowuje informacje o ilości wyświetleń dla danego użytkownika
__utmb Trwałe Przechowują czas wizyty/przebywania na stronie
__utmc Sesyjne Przechowują czas wizyty/przebywania na stronie
W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Promocje

Happy hours od godziny 17:00
za dania ważone jedyne 1,99/100g
(do wyczerpania zapasów)



STUDENCI po godzinie 14:00
rabat 10% na dania i napoje (po okazaniu legitymacji)*
*nie dotyczy oferty happy hours

Menu

lunch menu 20.11 - 24.11.17...

 

PONIEDZIAŁEK / Monday

1.      ŻUREK / sour soup

2.      KREM POMIDOROWY/ tomato cream soup (VEG)

3.      RYŻ / rice (VEG)

4.      KASZA / groats (VEG)

5.      PIECZONE ZIEMNIAKI W BOCZKU / baked potato with bacon

6.      FRYTKI / french fries

7.      KNEDLE Z TRUSKAWKAMI  / potato noodles with strawberries

8.      PALUSZKI RYBNE / fish sticks (VEG)

9.      KLOPSIKI W WARZYWNYM SOSIE PROWANSALSKIM / meatballs with vegetable  provencal sauce

10.  KURCZAK W BOCZKU / chicken with bacon

11.  INDYK FASZEROWANY CHRZANEM I MORELAMI W SOSIE BESZAMELOWYM / turkey stuffed with horseradish and apricot with béchamel sauce

12.  WOŁOWINA W SOSIE MADEROWYM / beef  with Madeira sauce

13.  PAELA / paella

14.  KURCZAK W CIEŚCIE Z ORIENTALNYMI WARZYWAMI / chicken in dough with oriental vegetables

15.  KLUSKI NA PARZE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM / steamed dumpling with raspberry sauce

16.  KAPUSTA CZERWONA Z BOCZKIEM I KURKAMI / red cabbage with bacon and chanterelle

17.  BROKUŁY POD BESZAMELEM / broccoli bechamel sauce

WTOREK / Tuesday

1.        ZUPA GRZYBOWA Z KASZA GRYCZANĄ / mushroom soup with groats

2.        KREM Z ŻÓŁTEJ FASOLI Z ORZECHAMI ZIEMNYMI / yellow beans cream soup with peanuts

3.        RYŻ / rice (VEG)

4.        KASZA / groats (VEG)

5.        ZIEMNIAKI DUSZONE NA MAŚLE Z KOPERKIEM / stewed potatoes with butter and dill

6.        FRYTKI / french fries (VEG)

7.        KROKIETY ZIEMNIACZANE / potato croquettes

8.        ROLADA Z DORSZA Z CUKINIA I ZIOŁAMI /  cod roulade with zucchini and herbs

9.        GNOCCHI Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI / gnocchi with chicken and mushrooms

10.    PANIEROWANY FILET DROBIOWY W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH I ORZECHACH / breaded  chicken fillet with cornflakes and nuts

11.    COQ AU VIN / chicken with wine

12.    WĄTRÓBKA Z GĘSI W SOSIE CYMES / goose liver with cymes sauce

13.    GYROS WIEPRZOWY Z WARZYWAMI / pork gyros with vegetables

14.    RACUCHY Z JABŁKAMI / pancakes with apples 

15.    MARCHEW Z GROSZKIEM / carrot with green peas

16.    ROYAL Z WARZYWAMI / royal with vegetables

ŚRODA / Wednesday

1.      ZUPA WĘGIERSKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ / hungarian soup with sauer cabbage

2.      KREM Z DYNI / pumpkin cream soup

3.      RYŻ / rice (VEG)

4.      KASZA / groats (VEG)

5.      RöSTI / a kinde of potato pancakes

6.      FRYTKI / french fries

7.      GRILOWANY FILET DROBIOWY NA WARZYWACH / grilled poultry fillet with vegetables

8.      UDKO Z KACZKI COUFIT W SOSIE WIŚNIOWYM / confited duck leg with cherry sauce

9.      COXA DE FRANGO Z GRILOWANĄ MARCHEWKĄ I CUKINIĄ / Ccox de frango with grilled carrots and zucchini

10.  GNOCCHI W SOSIE GRZYBOWYM / gnocchi with mushroom sauce

11.  ŻEBERKA DUSZONE W MIODZIE / stewed ribs in honey

12.  MUSAKA / musaka

13.  SCHAB W PIECZARKACH I BOCZKU / pork loin with champignon  and bacon

14.  FALAFEL / falafel

15.  BURAKI W CZERWONYM WINIE Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ / beetroot with red wine and french mustard

16.  WIEPRZOWINA Z RYŻEM I WARZYWAMI NA OSTRO / pork with rice and vegetables spicy

CZWARTEK / Thursday

1.      ROSÓŁ TAJSKI / thai broth

2.      KREM Z BRUKSELKI Z CYTRYNĄ / brussel cream soup with lemon (VEG)

3.      RYŻ / rice (VEG)

4.      KASZA / groats (VEG)

5.      ZIEMNIAKI Z ROZMARYNEM / potatoes with rosemary (VEG)

6.      FRYTKI / french fries (VEG)

7.      MAKARON / pasta (VEG)

8.      SOS CARBONARA / carbonara sauce

9.      SOS NAPOLI / napoli sauce (VEG)

10.  PULPECIKI Z INDYKA W CURRY / turkey meatballs with curry

11.  SCHAB PANIEROWANY / breaded loin pork

12.  TORTILLA Z ŁOSOSIEM / tortilla with salmon (VEG)

13.  WIEPRZOWINA W 5 SMAKACH / five flavors pork 4

14.  COXINHAS – BRAZYLIJSKIE KOTLECIKI Z KURCZAKA / coxinhas –brasil chicken cutlets

15.  SYCYLIJSKI GULASZ RYBNY / sicilian fish stew (VEG)

16.  WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

17.  KARMELIZOWANA MARCHEWKA / carmelizes carrot (VEG)

PIĄTEK / Friday

1.      KRUPNIK / barley soup

2.      KREM Z SELERA NACIOWEGO I GRUSZKI / celery and pears cream soup

3.      RYŻ / rice (VEG)

4.      KASZA / groats (VEG)

5.      PURÉE ZIEMNIACZANO-MUSZTARDOWE / mustard  flavored mashed potatoes (VEG)

6.      FRYTKI / french fries (VEG)

7.      PLACKI ZIEMNIACZANE / potato pancakes (VEG)

8.      GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY / pork and beef stew

9.      RYBA PANIEROWANA / breaded fish (VEG)

10.  SZASZŁYKI DROBIOWE / chicken skewers

11.  PANIEROWANY SER / breaded cheese (VEG)

12.  GRATIN WARZYWNY Z SZYNKĄ / vegetable grattin with ham

13.  GNOCCHI Z WARZYWAMI I SEREM / gnocchi with vegetables and cheese (VEG)

14.  FASOLA SZPARAGOWA Z MASŁEM / string beans with butter (VEG)

15.  UDKO Z KURCZAKA ZAPIEKANE SEREM I SEZAMEM / baked chicken leg with cheese and sesame seeds

16.  KARKÓWKA W SOSIE CZOSNKOWYM / pork neck with garlic sauce



 

*NIEKTÓRE POZYCJĘ MOGA ULEC ZMIANIE

More Articles...

  1. Menu (2)
  2. Lokal