Ta strona używa ciasteczek (COOKIES). Pozostając na niej, zgadzasz się na politykę Cookies [close]

Login Form

cookies

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

 

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
W ramach Serwisu www.strefasmakow.pl stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
Nazwa Cookie Rodzaj Cel zapisania
__utmz Trwałe Przechowuje informacje o tym, skąd trafił do nas użytkownik
__utma Trwałe Przechowuje informacje o ilości wyświetleń dla danego użytkownika
__utmb Trwałe Przechowują czas wizyty/przebywania na stronie
__utmc Sesyjne Przechowują czas wizyty/przebywania na stronie
W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Promocje

Happy hours od godziny 17:00
za dania ważone jedyne 1,99/100g
(do wyczerpania zapasów)



STUDENCI po godzinie 14:00
rabat 10% na dania i napoje (po okazaniu legitymacji)*
*nie dotyczy oferty happy hours

Menu

LUNCH MENU

 

6.08.2018 - PONIEDZIAŁEK  monday

SZCZAWIOWA  / sorrel soup

KREM SELEROWY Z OLIWA TRUFLOWĄ / celery cream soup with truffle oil (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats

PURÉE CHRZANOWE / horseradish flavored purée

FRYTKI / pommes frites (VEG)

WEDGES’Y / wedges (VEG)

GRILLOWANY FILET Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ I MOZZARELLĄ /grilled chicken fillet with red pepper and mozzarella cheese

PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE KOPERKOWYM / poultry meatballs with dill sauce

SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM / pork loin with pepper sauce

KACZKA ORIENTALNA / duck in oriental style

LAZAGNA ZE SZPINAKIEM / lasagna with spinach (VEG)

KOTLECIKI SOJOWE Z WARZYWAMI  / soy cutlets with vegetables

MARCHEWKI PARYSKIE Z POMARAŃCZAMI / baby carrots with orange (VEG)

PENNE W SOSIE ŚMIETANOWO-GRZYBOWYM / penne pasta with cream-mushroom sauce (VEG)

GLAZUROWANE SKRZYDEŁKA W MANGO / glazed wings with mango

 

7.08.2018 - WTOREK tuesday

OGÓRKOWA / sour cucumber soup

KREM BROKUŁOWY Z PRAŻONYMI MIGDAŁAMI / broccoli cream soup with sunflower almond (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats

ZIEMNIAKI W MUNDURKACH, PIECZONE NA MAŚLE /  potatoes roasted with butter

FRYTKI / pommes frites (VEG)

KULKI ZIEMNIACZANE / potato balls (VEG)

PYZY Z MIĘSEM / dumplings with minced meat

RATATOUILE / ratatouile (VEG)

FILET Z INDYKA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM / tourkey fillet with peach mousse

KARKÓWKA DUSZONA W ANANASIE I KAPUŚCIE / pork neck stewed in pineapple and cabbage

ORIENTALNY KURCZAK W SEZAMIE Z MIODEM I PĘDAMI BAMBUSA / chicken in orienral style with honey and bamboo shoots

KARMELIZOWANA PIETRUSZKA / carmelizes parsley (VEG)

ANANAS W CIEŚCIE / pineapple in dough (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

WIEPRZOWINA HARRISA / harrisa pork

 

8.08.2018 - ŚRODA Wednesday

BARSZCZ CZERWONY, ZABIELANY, Z ZIEMNIAKAMI / beetroot soup with sour cream and potatoes

KREM MARCHWIOWY Z OSTRYM CURRY / carrot cream soup with spicy curry (VEG)

RYŻ  / rice (VEG)

KASZA / groats

ZIEMNIAKI GOTOWANE / boiled potatoes

FRYTKI / french fries

KLUSKI ŚLĄSKIE / silesian duplings

ROLADA Z KACZKI Z RODZYNKAMI / duck roulade with raisins

SCHAB W SOSIE GRZYBOWYM / pork loin with mushroom sauce

PALUSZKI DROBIOWE W SOSIE BROKUŁOWYM / chicken sticks with broccoli sauce

TORTILLA Z OWOCAMI MORZA / tortilla with seafood (VEG)

JABŁKA PIECZONE Z ROZMARYNEM I CYNAMONEM / roasted apples with rosemary and cinnamon (VEG)

BRUKSELKA DUSZONA NA MAŚLE / brussels stewed in butter (VEG)

POMIDORY FASZEROWANE KUSKUS I WARZYWAMI, W SOSIE POMIDOROWYM / tomatoes stuffed with couscous and vegetables in tomatosauce (VEG)

BURACZKI ZASMAŻANE / fried beetroot (VEG)

ROYAL Z WARZYWAMI / royal with vegetables

 

9.08.2018 - CZWARTEK thursday

PAPRYKOWA Z SALAMI / red pepper soup with salami

KREM KURKOWY Z BOCZNIAKAMI / chanterelle cream soup with oyster mushroms (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats

PURÉE Z BATATÓW / sweet potato purée  (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

GNOCCHI Z KAPARAMI W SOSIE MARINREA / gnocchi with capers and  marinera sauce

UDKO Z KURCZAKA W PANIERCE CHLEBOWEJ / breaded chicken leg

PIKANTNA WIEPRZOWINA W POMIDORACH / spicy pork meat with tatatoes

KARCZEK GRILLOWANY W SOSIE  ROZMARYNOWYM / grilled pork neck with rosemarry sauce

TILAPIA Z MUSEM Z DYNI / tilapia fish with pumpkin mousse

NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU / pancakes in Mexican style

ZIEMNIAKI NADZIEWANE SEREM I WARZYWAMI / potatoes stuffed with cheese and vegetables

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULĄ / chicken liver with onion

MARCHEWKA Z GROSZKIEM / carrot with green peas (VEG)

BABKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM / potato cake with bacon

PANIEROWANA CEBULA / breaded onion

 

10.08.2018 - PIĄTEK friday

JARZYNOWA Z KASZĄ MANNĄ / vegetable soup with semolina

KREM KUKURYDZIANY / corn cream soup  (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ / mashed potatoes with carmelized onion

FRYTKI / french fries (VEG)

KLUSKI KŁADZIONE Z NATKĄ  PIETRUSZKI / spoon made noodles with parsley

PLACKI RYŻOWE Z PAPRYKĄ I SEREM / rice pancakes with red pepper and cheese (VEG)

PLASTRY KURCZAKA W SOSIE  SEROWYM, Z GRILLOWANYMI POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI / chicken slices with cheese sauce and  grilled cherry tomatoes

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE ZIOŁOWO-ORZECHOWYM / pork loin with herb- nuts sauce

KOTLETY MIELONE / meatballs

WOŁOWINA PO SECZUAŃSKU / sechuan beef

PIEROGI RUSKIE / pierogi with potatoes and white cheese (VEG)

BAKŁAŻAN NADZIEWANY TUŃCZYKIEM,RYŻEM I MARCHEWKĄ, W SOSIE CYTRYNOWYM / eggplant stuffed with tuna, rice and carrot with lemon sauce (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vehetables (VEG)

 

13.08.2018 - PONIEDZIAŁEK Monday

POMIDOROWO-PAPRYKOWA Z MAKARONEM tomato - pepper soup

KREM Z PIECZONYCH WARZYW Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM roasted vegetables cream soup with roasted sunflower seeds (VEG)

RYŻ rice (VEG)

KASZA groats(VEG)

ZIEMNIAKI GOTOWANE boiled potatoes(VEG)

FRYTKI french fries(VEG)

SZYSZKI ZIEMNIACZANE potato cones(VEG)

MIRUNA Z SOSEM GRECKIM hoki fish with greek sauce

KURCZAK W SOSIE PIECZARKOWYM chicken with champignon sauce

KURCZAK TANDORI Z KOLENDRĄ tandori chicken with coriander

PIECZEŃ WIEPRZOWA Z KONFITURĄ BORÓWKOWĄ roast pork with blueberry jam

GULASZ WOŁOWY beef stew

BROKUŁY POD BESZAMELEM broccoli with bechamel sauce(VEG)

MAKARON SOBA Z WARZYWAMI I TOFU sobą pasta with vegetables and tofu cheese(VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE steamed vegetables(VEG)

POLIKI WIEPRZOWE Z WARZYWAMI pork cheeks with vegetables

 

14.08.2018 - WTOREK Tuesday

ROSÓŁ broth

KREM SZPINAKOWY Z SEREM PLEŚNIOWYM spinach cream soup with blue cheese(VEG)

RYŻ rice (VEG)

KASZA groats (VEG)

PURÉE MARCHEWKOWO-ZIEMNIACZANE patato - carrot purée(VEG)

FRYTKI french fries(VEG)

TALARKI potato slices(VEG)

KAWAŁKI KURCZAKA Z GNIOCCHI I GRILLOWANYMI WARZYWAMI chicken with gnocchi and grilled vegetables

GRILLOWANA KARKÓWKA grilled pork neck

UDKO Z KURCZAKA chicken leg

TORTILLA DROBIOWA chciken tortilla

PANIEROWANY KOTLET SCHABOWY breaded pork chop

KNEDLE Z TRUSKAWKAMI potto noodles with strawberry(VEG)

GOTOWANE KOLBY KUKURYDZY boiled corncob(VEG)

PAPRYKA FASZEROWANA WARZYWAMI I SEREM FETA red pepper stuffed with vegetables and feta cheese(VEG)

RYBA Z WARZYWAMI fish with vegetables (VEG)

 

15.08.2018 - ŚRODA Wednesday

NIECZYNNE closed

 

16.08.2018 - CZWARTEK Thursday

CEBULOWA onion soup

KREM POMIDOROWO-MALINOWY Z CHILI tomato and raspberry cream soup with chilli(VEG)

RYŻ rice (VEG)

KASZA groats (VEG)

ZIEMNIAKI PIECZONE Z PAPRYKĄ SŁODKĄ roasted potatoes with sweet pepper

FRYTKI french fries(VEG)

WEDGES’Y wedges(VEG)

RYBA W PAPILOTACH Z WARZYWAMI fish with vegetables in curl-paper

KURCZAK ADOBO adobo chicken

BAKŁAŻAN NADZIEWANY WOŁOWINĄ I BAMBUSEM eggplant stuffed with beef and bamboo

MAKARON W SOSIE BROKUŁOWYM pasta with broccoli sauce

MINI KEBAB mini kebab

ROLADKI ZE SCHABU Z BOCZKIEM I OGÓRKIEM pork meat roll with bacon and cucumber

ORIENTALNA GOLONKA W SOSIE GRZYBOWYM NA OSTRO oriental knuckle with mushroom sauce spicy

SOCZEWICA Z CUKINIĄ PIECZARKAMI I POMIDOREM lentil with zuchini, champignons ana tomato(VEG)

KURCZAK PO HISZPAŃSKU chicken in Spanish style

 

17.08.2018 - PIĄTEK Friday

KOKOSOWA Z KURCZAKIEM coconut soup with chicken

KREM Z CUKINII Z CIECIERZYCĄ zuchini cream siup with chickpeas(VEG)

RYŻ rice (VEG)

KASZA groats(VEG)

ZIEMNIAKI DUSZONE NA MAŚLE Z KOPERKIEM patatoes stewed with butter and dill

FRYTKI french fries(VEG)

KLUSKI NA PARZE steamed dumplings(VEG)

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI pierogi with cabbage and mushrooms(VEG)

FILET Z KURCZAKA NADZIEWANY PESTO ZIOŁOWYM I SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ, Z SOSEM POMIDOROWYM chicken filet stuffed with pesto and ripened ham, with toamato sauce

PANIEROWANE KOTLETY RYBNO-ZIEMNIACZANE breaded fish and potatoe cutlets

WOŁOWY GULASZ ŻARKOJE beew stew „żarkoje”

PULPETY DROBIOWE W SOSIE ŚMIETANOWO-PIETRUSZKOWYM chicken meatballs in a creamy and parsley sauce

KURCZAK PO TAJSKU Z ORZECHAMI NERKOWCA thai chcken with cashew nuts

PIECZONY SCHAB Z SOSEM SOMBRERO roast pork with sombrego sauce

QUICHE Z MARCHEWKĄ, POMARAŃCZĄ I SOCZEWICĄ quiche with carrot, orange and lentil(VEG)

KAPUSTA NA SŁODKO Z KOPREM I SKWARKAMI sweet cabbage with dill and pork scratchings

 

20.08.2018 - PONIEDZIAŁEK  Monday

POMIDOROWA Z MAKARONEM / tomato soup

KREM GRZYBOWY /  mushroom cream soup (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM I OKRASĄ / patatoes with dill and bacon

FRYTKI / french fries (VEG)

SZYSZKI ZIEMNIACZANE / potato cones (VEG)

GYROS DROBIOWY / chicken gyros

UDKO Z KURCZAKA W JABŁKACH I RODZYNKACH / chicken leg with apples and raisins

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W SOSIE KURKOWYM  / pork loin with chanterelle sauce

KOTLET Z INDYKA W WIÓRKACH KOKOSOWYCH / turkey  cutlet  with coconut shrims

KURCZAK PO CHIŃSKU Z MIGDAŁAMI  /  chicken in Chinese style with almonds

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA / potato casserole

PANIEROWANY KOTLET  WARZYWNY/ breaded vegetable cutlet (VEG)

SZPINAK Z POREM W SOSIE SEROWYM / spinach leeks with cheese sauce (VEG)

FASOLKA Z ZASMAŻKA / beans with roux (VEG)

KARMAZY Z WARZYWAMI W SOSIE CZOSNKOWYM / redfish with vegetables in garlic sauce

21.08.2018 - WTOREK Tuesday

SOLIJANKA / solijanka

KREM POROWY Z ORZECHAMI / leek cream soup with nuts (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE MUSZTARDOWE Z MIODEM / mustard-honey flavoured mashed potatoes (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

GOFRY ZIEMNIACZANE / potato waffeles (VEG)

FILET DROBIOWY Z MUSEM WARZYWNYM / chicken filet with vegetable mousse

ŻEBERKA BBQ / ribs BBQ

POTRAWKA Z KACZKI Z JABŁKAMI I POMARAŃCZĄ  / duck ragout with apples and oranges

KURCZAK Z BANANAMI, LIMONKĄ I KAPUSTĄ / chicken with banana, lemon and cabbage

RYBA W PANIERCE ZIOŁOWEJ / fish with herbal breadcrumbs

BOGRACZ / Hungarian goulash

KALAFIOR Z MASŁEM I KOPERKIEM / cauliflower with butter and dill (VEG)

CUKINIA FASZEROWANA MAKARONEM I PAPRYKĄ  / zucchini stuffed with pasta and pepper (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

KURCZAK Z ZIELONYMI WARZYWAMI / chicken with green vegetables

 

22.08.2018 - ŚRODA Wednesday

FLACZKI Z KALMARÓW / squid „tripe „ (VEG)

KREM WARZYWNY Z BOCZKIEM / vegetable cream soup with bacon

RYŻ / rice

KASZA / groats (VEG)

ZIEMNIAKI ZAPIEKANE SEREM / baked  potatoes with cheese (VEG)

FRYTKI / french fries

KLUSKI ŚLĄSKIE / silesian noodles (VEG)

ZAPIEKANKA WARZYWNA Z SEREM FETA / vegetable casserole with feta cheese (VEG)

PALUSZKI DROBIOWE W POMIDORACH, ZAPIEKANE SEREM / chicken sticks with tomatoes and cheese

SCHAB W ZIOŁOWO- SEROWEJ PANIERCE / pork loin with herb-chees breadcrumbs

KOTLETY SOJOWE Z SOCZEWICĄ I MOZARELLĄ / soy cutlet with lentil and mozzarella

KARMELIZOWANY BOCZEK Z ARBUZEM, KOPREM WŁOSKIM I KIEŁKAMI / carmelized bacon with watermelon, fennel and dill

KURCZAK W PREPAROWANYM RYŻU /  chicken with puffed rice

PLACUSZKI Z KAPUSTY KWASZONEJ I WARZYW / sour cabbage-vegetable pancakes (VEG)

PANIEROWANY FILET DROBIOWY Z ANANASEM / breaded poultry fillet  with pineapple

MARCHEW Z GROSZKIEM / carrot with green peas (VEG)

ŁOSOŚ W CIEŚCIE Z SZPINAKIEM / salmon in pastry with spinach

 

23.08.2018 - CZWARTEK Thursday

ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I JAJKIEM / sour soup with white sausage and egg

KREM PIECZARKOWY Z POREM / mushroom cream soup with leek (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE ZIEMNIACZANO-MARCHEWKOWE / potato-carrot puree(VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

KULKI ZIEMNIACZANE /potato balls (VEG)

SZASZŁYKI WARZYWNE / vegetables shashlik (VEG)

PAŁECZKI Z KURCZAKA W  SOSIE MYŚLIWSKIM / chicken sticks with hunter sauce

POLICZKI WOŁOWE DUSZONE W WINIE / beef cheeks stewed in wine

INDYK  Z WARZYWAMI W SOSIE TARIAKI / turkey with vegetables in teriyaki sauce

FILET Z GĘSI W GREJFRUTACH I WARZYWACH ORIENTALNYCH / goose fillet with grapefruit and oriental vegetables

BAKŁAŻAN NADZIEWANY KUSKUS, KOZIM SEREM I PAPRYKĄ / eggplant stuffed with couscous, goat cheese and red peppers (VEG)

MAKARON Z SOSEM NAPOLI, FETĄ I SZPINAKIEM / pasta with napoli sauce, feta cheese and spinach (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

FILET DROBIOWY FASZEROWANY POMIDORAMI I BEKONEM / chicken fillet stuffed with tomato and bacon

 

25.08.2018 - PIĄTEK Friday

PIKANTNA ZUPA Z CIECIERZYCY I INDYKA / chickpeas and turkey spicy soup

KREM CEBULOWY Z SEREM PLEŚNIOWYM / onion cream soup with blue cheese (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE BURACZANE / beetroot purée (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

PLACKI ZIEMNIACZANE / potato pancakes (VEG)

RYBA / fish (VEG)

POTRAWKA Z PIERSI KURCZAKA Z KURKAMI I ZIELONYM GROSZKIEM / chicken brest with chanterelles and green peas

WOŁOWINA PO BURGUNDZKU / beef bourguignon

SCHAB PO AMERYKAŃSKU Z BOCZKIEM I POMIDORAMI / pork loin in American style with bacon and tomatoes

WĄTRÓBKA WIEPRZOWA Z KARMELIZOWANĄ MALINOWĄ CEBULĄ / pork liver with caramelized red onion

PANIEROWANE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA / breaded chicken wings

KROKIETY Z KAPUSTĄ / croquettes with cabbage

MARCHEWKA DUSZONA W MAŚLE CZOSNKOWYM / carrot stewed with garlic butter (VEG)

MAKARON Z ŁOSOSIEM I POMIDORAMI / pasta with salmon and totmato

 

27.08.2018 - PONIEDZIAŁEK / Monday

ŻUREK / sour soup

KREM POMIDOROWY/ tomato cream soup (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PIECZONE ZIEMNIAKI W BOCZKU / baked potato with bacon

FRYTKI / french fries

KNEDLE Z TRUSKAWKAMI  / potato noodles with strawberries

PALUSZKI RYBNE / fish sticks (VEG)

KLOPSIKI W WARZYWNYM SOSIE PROWANSALSKIM / meatballs with vegetable  provencal sauce

KURCZAK W BOCZKU / chicken with bacon

INDYK FASZEROWANY CHRZANEM I MORELAMI W SOSIE BESZAMELOWYM / turkey stuffed with horseradish and apricot with béchamel sauce

WOŁOWINA W SOSIE MADEROWYM / beef  with Madeira sauce

PAELA / paella

KURCZAK W CIEŚCIE Z ORIENTALNYMI WARZYWAMI / chicken in dough with oriental vegetables

KLUSKI NA PARZE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM / steamed dumpling with raspberry sauce

KAPUSTA CZERWONA Z BOCZKIEM I KURKAMI / red cabbage with bacon and chanterelle

BROKUŁY POD BESZAMELEM / broccoli bechamel sauce

 

28.08.2018 - WTOREK / Tuesday

ZUPA GRZYBOWA Z KASZA GRYCZANĄ / mushroom soup with groats

KREM Z ŻÓŁTEJ FASOLI Z ORZECHAMI ZIEMNYMI / yellow beans cream soup with peanuts

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

ZIEMNIAKI DUSZONE NA MAŚLE Z KOPERKIEM / stewed potatoes with butter and dill

FRYTKI / french fries (VEG)

KROKIETY ZIEMNIACZANE / potato croquettes

ROLADA Z DORSZA Z CUKINIA I ZIOŁAMI /  cod roulade with zucchini and herbs

GNOCCHI Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI / gnocchi with chicken and mushrooms

PANIEROWANY FILET DROBIOWY W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH I ORZECHACH / breaded  chicken fillet with cornflakes and nuts

COQ AU VIN / chicken with wine

WĄTRÓBKA Z GĘSI W SOSIE CYMES / goose liver with cymes sauce

GYROS WIEPRZOWY Z WARZYWAMI / pork gyros with vegetables

RACUCHY Z JABŁKAMI / pancakes with apples

MARCHEW Z GROSZKIEM / carrot with green peas

ROYAL Z WARZYWAMI / royal with vegetables

 

29.08.2018 - ŚRODA / Wednesday

ZUPA WĘGIERSKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ / hungarian soup with sauer cabbage

KREM Z DYNI / pumpkin cream soup

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

RöSTI / a kinde of potato pancakes

FRYTKI / french fries

GRILOWANY FILET DROBIOWY NA WARZYWACH / grilled poultry fillet with vegetables

UDKO Z KACZKI COUFIT W SOSIE WIŚNIOWYM / confited duck leg with cherry sauce

COXA DE FRANGO Z GRILOWANĄ MARCHEWKĄ I CUKINIĄ / Ccox de frango with grilled carrots and zucchini

GNOCCHI W SOSIE GRZYBOWYM / gnocchi with mushroom sauce

ŻEBERKA DUSZONE W MIODZIE / stewed ribs in honey

MUSAKA / musaka

SCHAB W PIECZARKACH I BOCZKU / pork loin with champignon  and bacon

FALAFEL / falafel

BURAKI W CZERWONYM WINIE Z MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ / beetroot with red wine and french mustard

WIEPRZOWINA Z RYŻEM I WARZYWAMI NA OSTRO / pork with rice and vegetables spicy

 

30.08.2018 - CZWARTEK / Thursday

ROSÓŁ TAJSKI / thai broth

KREM Z BRUKSELKI Z CYTRYNĄ / brussel cream soup with lemon (VEG)

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

ZIEMNIAKI Z ROZMARYNEM / potatoes with rosemary (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

MAKARON / pasta (VEG)

SOS CARBONARA / carbonara sauce

SOS NAPOLI / napoli sauce (VEG)

PULPECIKI Z INDYKA W CURRY / turkey meatballs with curry

SCHAB PANIEROWANY / breaded loin pork

TORTILLA Z ŁOSOSIEM / tortilla with salmon (VEG)

WIEPRZOWINA W 5 SMAKACH / five flavors pork 4

COXINHAS – BRAZYLIJSKIE KOTLECIKI Z KURCZAKA / coxinhas –brasil chicken cutlets

SYCYLIJSKI GULASZ RYBNY / sicilian fish stew (VEG)

WARZYWA GOTOWANE NA PARZE / steamed vegetables (VEG)

KARMELIZOWANA MARCHEWKA / carmelizes carrot (VEG)

 

31.08.2018 - PIĄTEK / Friday

KRUPNIK / barley soup

KREM Z SELERA NACIOWEGO I GRUSZKI / celery and pears cream soup

RYŻ / rice (VEG)

KASZA / groats (VEG)

PURÉE ZIEMNIACZANO-MUSZTARDOWE / mustard  flavored mashed potatoes (VEG)

FRYTKI / french fries (VEG)

PLACKI ZIEMNIACZANE / potato pancakes (VEG)

GULASZ WIEPRZOWO-WOŁOWY / pork and beef stew

RYBA PANIEROWANA / breaded fish (VEG)

SZASZŁYKI DROBIOWE / chicken skewers

PANIEROWANY SER / breaded cheese (VEG)

GRATIN WARZYWNY Z SZYNKĄ / vegetable grattin with ham

GNOCCHI Z WARZYWAMI I SEREM / gnocchi with vegetables and cheese (VEG)

FASOLA SZPARAGOWA Z MASŁEM / string beans with butter (VEG)

UDKO Z KURCZAKA ZAPIEKANE SEREM I SEZAMEM / baked chicken leg with cheese and sesame seeds

KARKÓWKA W SOSIE CZOSNKOWYM / pork neck with garlic sauce

 

 

More Articles...

  1. Menu (2)
  2. Lokal